A Montar család

A Montar-ház régi nemesi ház, a királyság egyik leggazdagabb famíliája, rokonságban a királyi családdal is. A család vagyona a lótenyésztésből ered, lovaik híresek a kitartásukról és a sebességükről. Egy Montar tenyészetből származó lovat 20-50%-kal drágábban lehet eladni a többi tenyészet áraihoz képest. A családfő jelenleg Ryllid gróf unokaöccse (legidősebb bátyjának elsőszülött fia), Taiban (53 éves). Ryllid gróf nyíltan hülyének tartja; annyiban igaza van, hogy Taiban nem túl jó diplomata, agresszív és erőszakos (állítólag jó katona, de ennek békeidőben nem túl sok hasznát venni). Ezen tulajdonságok miatt III. Arskel király (a Hyrindel-ház tizenegyedik uralkodója, 61 éves) sem becsüli sokra, az udvarnál nincsenek jó pozíciói. Két gyermeke van, Lorald 23 éves, Endara 20. Erősen őszülő, magas, nagydarab fickó, nagyhangú, állandóan úgy beszél, mintha parancsokat osztogatna. Tizenöt éve özvegy, azóta több szeretője volt – állítólag született is gyereke, de egyiket sem ismerte el. A lovakhoz viszont ért – sokkal jobban tudja kezelni őket, mint az embereket.

Lorald húsz éves koráig tipikus aranyifjú volt, hajszolta a nőket, szórta a pénzt, élvezte az életet. Egy vadászaton baleset érte, amnéziás lett, újra kellett tanulnia az életét. Azóta megkomolyodott, tanul, érdekli a gazdálkodás, a tudományok. Apja emiatt kissé lenézi – a régi énjét szerette, mert fiatalon ő is ilyen volt -, de amióta Lorald összebarátkozott Kelworem herceggel (aki hatodik a trónhoz vezető öröklési sorban), megbékült. Magas, jóképű fiatalember, barna haja vállig ér, rövid bajuszt hord, szakáll nélkül. A balesetben csúnyán összetört, de mivel csak napok múlva találták meg, a mágikus gyógyítások már nem voltak 100%-osak – időnként egy-egy hirtelen mozdulatnál megrándul az arca a fájdalomtól.

Endara jegyben jár Verden Hyrindel herceggel (oldalági királyi rokon, tizenhetedik az öröklési sorban), már kitűzték az esküvő időpontját is. Középtermetű, karcsú leányzó, hosszú barna haját rendszerint rafinált frizurákba bodorítja. Szereti a szép ruhákat, az ékszereket – főleg a smaragdot, mert az jól megy a zöld szeméhez. Bátyjától eltérően mágikus tehetséget is felmutat, de ezt nem veri nagydobra, titokban képzi magát. Az előző jegyessége egy Surilad-házbeli gróffal meghiúsult a vőlegény halála miatt – nem nagyon sajnálja, Verden herceg jobban tetszik neki, bár jobb diplomata annál, hogy ezt hangosan kimondja.

Taiban öccse, Lysic Montar, 50 éves. A grófi címet nem használja, noha joga lenne rá. Jól menő alkimista műhelye van, jelenlegi legnagyobb gondja a lányai kiházasítása. Felesége szintén alkimista, ketten viszik az üzletet.

Nissa Montar (18), Lysic idősebb lánya, jó érzéke van az alkímiához. Szüleitől tanulta a szakmát, mostanra rendszeresen besegít a műhelyben. Középtermetű, hosszú szőkésbarna hajú, barna szemű. Visszafogott, csendes típus, szorgalmas és kitartó. A fiúk nem nagyon érdeklik – ez meglehetősen aggasztja az apját.

Tindel Montar (14), Lysic fiatalabb lánya. Nagy bánata, hogy nők nem lehetnek katonák (mármint a „hivatalos” hadseregben; a városi milíciák, illetve a nemesi házak alkalmaznak női katonákat); szívesen tanulna fegyverforgatást, de apja tiltja tőle – " nem úrilánynak való". Koránál magasabb, erősebb – és agresszívabb is. Szőkésbarna haját rövidre vágva hordja, nagyszájú, mindenkivel felesel. Tény viszont, hogy ha valamibe belekezd, azt végigcsinálja. Szeret verekedni, a környékbeli fiúkat-lányokat rendszeresen terrorizálja. Őt viszont már érdeklik a fiúk – ez még jobban aggasztja az apját.

Ryllid gróf fiatalabb bátyja, Wodon gyermektelenül halt meg mintegy tizenöt éve, a család azon ága kihalt.

Ryllid gróf húga, Marte, egy Coria-házbeli báróhoz ment hozzá. Egyetlen lányuk, Crisca, Oryn Harlorion gróf felesége lett. Tizenegy éve ölte meg egy orgyilkos, máig tisztázatlan okokból. Marte hét éve halt meg, végelgyengülésben.

Crisca lánya, Sonie Harlorion 15 éves, komoly mágikus tehetséget mutat fel, de apja tiltja tőle, mert fél, hogy őt is megölik. A trónhoz vezető öröklési sorban – apját követve – a 19. helyen áll.


A közvetlen család


Ryllid Montar gróf – a családfő, a karakterek apja (hivatalosan mindenképpen). Varázsló, időnként eltűnik egy időre, néha évekre is. Amikor visszatér, rendszerint hoz magával egy vagy több kisgyereket (max 2 évesig), akit hivatalosan bejegyeztet, mint a sajátját. Ötven körülinek néz ki, de köztudott, hogy nyolcvan fölött jár. Vállig érő haja erősen őszül, vékony, álla alá lógó bajuszt hord. Kék szeme mindent észrevesz, noha az utóbbi években az olvasáshoz már szemüveget visel. Szereti a kényelmes ruhákat, igazából onnan lehet felismerni, hogy hosszabb távra készül indulni, hogy a ruhája alá láncinget vesz fel, mondván “nem szeretem, de hasznos”.

az Öregek

Nairon Montar – a legidősebb fiú, apja távollétében ő a főnök. Undine ranger, 42 éves. Az átlagnál magasabb, izmos, látványosan kékes bőrű. Haja is kék, szárazföldön fejpánttal szorítja le, vízben szabadon hagyja. Rendszerint a folyóban lakik, a víz alatt alakított ki egy támaszpontot magának, csak addig költözik vissza az erődbe, amíg muszáj. A Mocsárba nem lép be, akik bármi okból oda járnak, azokat távolságtartóan kezeli. Amúgy sem egy szociális típus, remekül elvan egyedül.

Zinnia Montar – hosszú zöld hajú és világoslila szemű, gyönyörű aasimar nő. Sorcerer, ő oktatja Kirát, Sazelt és Phata legidősebb lányát, Valtinát, de fiúkat nem vállal. Az egyszerű, de csinos ruhákat kedveli, ékszert nemigen hord, kivéve egy rubinmedálos homlokláncot, az viszont mindig rajta van. Szeret és tud zenélni és énekelni. Amikor nem ezekkel foglalkozik, akkor a család különböző cégeinek és érdekeltségeinek könyvelését vezeti, illetve ellenőrzi. Van egy tíz éves fia (szintén aasimar), akit egyik útjáról “hozott” magával. Ha a fiú apjáról kérdezik, elszomorodik és közli, hogy már nincs többé. Ritkán jön ki a sodrából, de akkor nem jó elé kerülni – hajlamos hirtelen felindulásból harci mágiát használni. 40 éves.

Narun Montar – az “Árnyék”. Átlagos termetű félelf nő, álla bal oldalán tépett szélű sebhely, ezért rendszerint félmaszkot hord, de legalább egy fátylat a szája előtt. Félhosszú fekete haját több gyűrűvel fogja össze egy copfba. Szeme sötétkék, közelről nézve viszont lilának tűnik. Ruházkodása némileg egysíkú – mindig feketében jár. A gyermekkori sérülés miatt kicsit pöszén beszél, ezért ha lehet, hallgat. Nappal szeret aludni, inkább éjszaka aktív. Szintén nem egy barátkozós típus, határozottan nem kedveli, ha éjszaka más is mászkál az erődben (kivéve az őrséget). Szereti a macskákat, nem véletlen, hogy Rama-val a legjobb a kapcsolata. Rogue, 36 éves.

a Mocsárjárók – sok időt töltenek a Mocsárban tekeregve, ismerik lakóinak többségét.

Niss Montar – alacsony, kövér, enyhén kopaszodó, jó kedélyű ember férfi. Druida, rendszeresen járja a Mocsarat, valószínűleg Joarral ketten ismerik a legjobban a világon. Jellegzetessége, hogy nem tud nyugton maradni, még ültében is izeg-mozog. 32 éves.

Joar Montar – átlagos termetű, izmos ember férfi. Higgadt, nyugalmából látszólag semmi sem billentheti ki – pedig a gráciák többször is megpróbálták! Fekete haját copfba hátrafogva viseli, jobb arcán három karom nyoma (ha valaki rákérdez, elővesz inge alól egy bőr nyakláncot, amire három karom van felfűzve – “látod az összefüggést?”). Ranger, 26 éves.

Niiramor Montar – vékony, karcsú félelf nő. Druid/ranger, a Mocsár élőlényeit vizsgálja (életmód, szaporodás, vándorlási szokások, stb.). Párjával, egy Zelun nevű félelffel gyakran eltűnnek hosszabb időre a Mocsárban, hogy azután egy újabb rész térképével bukkanjanak fel, amin be van jelölve a fontosabb létformák élettere. Két fiuk van, 5 és 8 évesek, mindkettő az erődben nevelkedik – még túl kicsik ahhoz, hogy szüleikkel tartsanak. Niss szerint minden gyíkember faluban van egy házuk. 28 éves.

a Gráciák – három bajkeverő leányzó. Időnként Daril is felbukkan a társaságukban, de főleg csak arra használják, hogy a disznóságaik után elvigye a balhét.

Lea Montar – alacsony, karcsú félelf nő. Rogue, a gráciák behatolási specialistája. Rettenetesen kíváncsi, főleg mások titkai érdeklik. 25 éves, de többek szerint szellemi állapota alapján húszat letagadhatna. Tény viszont, hogy a megtudott dolgokkal eddig nemigen élt vissza – ezért nem utálják annyian, mint ahányan tehetnék.

Kira Montar – középmagas, karcsú ember nő. Sorcerer, a gráciák ötletadója és hírszerzője. Az idióta tréfák fő kiagyalója, bár lassan kezd megkomolyodni. A gráciákon kívül a legjobb kapcsolata Atrixszal van – a Fáklya sok “hasznos” alkímiai trükkre megtanította (füst- és bűzbombák, késleltetett gyújtású festékszórók, stb.). 20 éves.

Ainis Montar – Magas, nagydarab ember lány. Rogue, a gráciák “izomembere”, bár neki is megvan a magához való esze. Ő is kíváncsi, főleg a különböző tárgyak érdeklik. Minden új, ismeretlen dolgot megnéz, körbetapogat, majd visszatesz a helyére és megjegyzi, hogy hol volt (OCD?!). Különleges tulajdonsága, hogy szinte minden tárgyra, amit megfogott, emlékszik és tudja, hol látta utoljára. Nem jó diplomata, azonnal kimondja, ami a szívét nyomja. 16 éves.

a Varázslók – három varázsló és egy tanonc, a többiektől eltérően a Kistoronyban laknak.

Tazel Montar – aasimar varázsló. Rövidre vágott ezüstszínű haja miatt idősebbnek tűnik 37 événél. Aranyszínű szemei és főleg rombusz alakú pupillája zavaróan hatnak az átlagemberekre – ezért ha ki kell lépnie az erődből, rendszerint “átöltözik varázslóba” (kaftán, csúcsos kalap, hosszú bot), így nem annyira feltűnő. Egyébként a jó minőségű, célszerű dolgokat kedveli, ételben, ruhában, használati tárgyakban egyaránt.

Indranna Montar – tiefling varázslónő. Szépségét nem igazán rontják csavart szarvai és pikkelyes farka. Szereti a szép ruhákat, az ékszereket, bár az ezüstöt nem, arra allergiás (tényleg az!). Ha bármi okból ezüsttárgyat kell megfognia, előtte kesztyűt húz. 35 éves, de kevesebbnek tűnik. Látszólag végtelen türelme van, de ha elfogy, akkor kirobban belőle az eddig elfojtott indulat.

Eanril Montar – Nagydarab, lassú mozgású ember varázsló, az illúzió- és átalakítómágiák mestere. Külsejére nem figyel, ha nem lenne egy barátnője (a kovács lánya, Nia, nagydarab, nem túl szép leányzó, 24 éves, az egyetlen nem családtag, aki belép a Kistoronyba), aki gondoskodik róla, talán még enni is elfelejtene. 25 éves – viszont legalább negyvennek néz ki. Állítólag a grófon kívül ő az egyetlen, aki pontosan tudja, hogy ki az, aki valóban Montar gróf gyermeke és ki az, aki nem.

Zorel Montar – nyakigláb félelf kamasz, 15 éves. A mágiához való tehetsége korán megmutatkozott, mostanra a többiek inkább magukhoz vették a Kistoronyba, nehogy bajt okozzon egy félresikerült varázslattal. Főleg a harci mágiákat kedveli – de mivel érzelmileg még nem eléggé stabil, ilyet csak keveset tanítottak neki. Amúgy tipikus kamasz – nagyszájú, hencegő, megjátssza a keményfiút, de vágyik az elismerésre.

az Ezermesterek – az alkalmazott tudományok mesterei. Nekik köszönhető a vezetékes víz, a melegvizes fürdő, a Kistorony csillagvizsgálója, stb.

Nalo Montar – a “Koponya”, tiefling varázsló, 40 éves. Hihetetlenül sovány, az arcán szinte egyáltalán nincs hús. Az albinizmusával, valamint az arcából több helyen kiálló szarvkezdeményekkel párosítva igen riasztó megjelenést kölcsönöz az egyébként rendkívül melegszívű és barátságos férfinak. Intelligens és humoros, nem csoda, hogy hamar meghódította a mélykikötői Addia szívét, akivel lassan 15 éve él boldog házasságban. Három gyermekük a kicsiknek szóló képzéseken vesz részt. Nalo fő területe az építkezés, nagy szerepe van az erőd karbantartásában, javított néhány tervezési hibát, a Kistorony teljes átépítése is az ő projektje volt. Az általa tervezett csillagtávcsövet messze földről jöttek csodálni és irigyelni. Varázslóbotja feltűnően hasonlít Eiki harci botjához.

Addia (Montar) – Nalo felesége, egy mélykikötői építőmester lánya. Ember, expert, 34 éves. Kedves arcú, vidám teremtés, akinek a számok iránti tehetsége már korán kiderült. Apja tanítgatta, de a képzését igazából Nalo fejezte be. Jelenleg Nalo társaként és asszisztenseként dolgozik, félszavakból is megértik egymást. Családja máig nem érti, mit eszik azon a “mozgó csontvázon”, de mostanra elfogadták a választását, főleg, mivel a gyerekeik nem örökölték apjuk testi felépítését.

Anannarik Montar – a “Ceruza”, ember wizard/expert, 34 éves. Alacsony, vékony, szemüveges, állandóan torzonborz hajú férfi. Az Atrix-szal közösen jegyzett fő találmányáról nevezték el, amelyből egy (időnként több is) állandóan a füle mögött tartózkodik. Fő területe a mechanika, ezen belül a vízcsőrendszer, a kézi- és lábpumpák sora, a szennyvízvezetékek. Ő tervezte Nairon víz alatti bázisát is. Ha nem ezzel van elfoglalva, akkor kedvenc projektjét, a ceruzát próbálja tökéletesíteni – pl. megpróbálja újratölthetővé tenni -, egyelőre kevés sikerrel. A kutatás, kísérletezés minden idejét lefoglalja, családalapítás eszébe sem jutott.

Atrix Montar – a “Fáklya”, ifrit sorcerer/alchemist, 32 éves. Nevét felfelé álló, égővörös hajáról kapta, amire – talán szándékosan – ráerősít azzal, hogy állandóan sötét tónusú ruhákat hord. Szenvedélye minden, ami ég vagy robban – a műhelyét harmadszorra már Nalo tervei alapján építették újra. Azóta nem volt komolyabb baleset. Ő tervezte az erőd házainak fűtőrendszereit, a melegvizes hálózatot, a belső világításokat. Özvegy, férje Avruzan első tisztje volt, amíg egy kalóztámadásnál meg nem ölték. Azonnal jelentkezett bosszút állni, de kiderült, hogy nem bírja a tengert. Mindenesetre azóta is lelkesen készít különböző robbanóeszközöket kalózvadászat céljára – ennek is köszönhető, hogy az utóbbi időben a kalózok messze elkerülik a Montar-ház hajóit, különösen, mivel Ceruza meg a ballistákat turbózta fel. Kislánya 8 éves, ember, de már ő is vonzódik a tűzhöz.

a többiek

Osur Montar – a “Mongúz”, undine monk. 33 éves, a “szakmát” egy vándorló szerzetestől tanulta. Mintegy hat éve tért haza, azóta aktívan részt vesz a fiatalok nevelésében. Keménykezű, de igazságos, viszont a hazudozást rendkívül keményen bünteti – ezt a gráciák többször megtapasztalhatták már. Semmilyen munkától nem riad vissza, odateszi magát, ha kell. Igen szerényen él, egyszerű ruhák, egyszerű ételek – ha valamiért ő a szakács, senki ne várjon flancos étkeket. Viszont amit készít, az ízletes.

Sazel Montar – átlagos termetű, enyhén túlsúlyos leányzó, ember bárd. Arca nem túl szép, viszont ha elkezd zenélni vagy énekelni, pillanatok alatt lebilincseli a hallgatóságot. Intelligens és kiváló diplomata, nem szereti, ha körülötte rossz a hangulat. Zinnia fiát sajátjaként szereti, úgy is kezeli, noha annyival nem idősebb nála. 19 éves.

Rama Montar – catfolk rogue. Ő az egyetlen, aki BIZTOS, hogy nem az öreg gróf gyermeke (“Lemészárolták a faluját, a kölyök valahogy túlélte. Nem tudtam otthagyni.”), bár ugyanúgy kezeli, mint a többieket. Szürke bundáját fekete foltok tarkítják, szeme rendszerint kék, de ha felingerlik, besárgul. Imád mászni és lopakodni, állítólag még Árnyékot is meglepte néhányszor. Bár nem emlékszik a falujára, néha rémálmai vannak – ilyenkor odabújik valakihez és a testközelségtől megnyugszik. Többen látták éjszaka Árnyékkal mászkálni a falakon-tetőkön – egyesek szerint Árnyék pótkiképzésben részesíti, amit eddig még senkivel nem tett. Az viszont tény, hogy Mongúztól lelkesen tanulja a szerzetesi fegyverek kezelését – újabban már alig-alig sebzi meg magát velük. 15 éves.

Corell Montar – ifrit sorcerer, 23 éves. (Olivér)
Gabi Montar – aasimar bárd, 22 éves. (Kaq)
Urabeh Montar – undine witch, 22 éves. (Bori)
Daril Montar – sylph bárd, 20 éves. (András)
Tiny Montar – oread summoner, 20 éves. (Zelmore)
Arvellon Montar – félelf druida (sas sámán), 19 éves. (Noémi)
Caer Montar – ember barbár, 19 éves. (Thirlen)
Gil Montar – ember monk, 18 éves. (Meglivorn)

Valtina Ziran – ő nem teljesen illik a listába, mivel Phata lánya (vagyis a gróf unokája). Ember, négy éve sorcerer-képzésre jár az erődbe Zinniához. Vékony alkatú, középmagas lány. Hosszú szőkésbarna haját színes szalagokkal fogja össze. Valami okból Rama-tól tart, úgy látszik nem tudja megemészteni a két lábon járó, beszélő macskák koncepcióját. Tehetséges sorcerer, bár még önbizalomhiányban szenved. A többieknél fizikailag gyengébb (hiányzik a több éves gyakorlótéri kiképzés), de ügyes és intelligens. 17 éves.

akik elköltöztek, vagy hosszabb ideje távol vannak

Ghamoronn Montar – középtermetű, de izmos férfi, fekete hajjal, rövidre vágott és gondosan ápolt körszakállal. Feleségével, három gyerekükkel, valamint ikertestvérével, Dullal és az ő családjával él Mélykikötőben, ahol a “Montar, Montar és fiai” nevű kereskedőcéget vezeti (tengeri- és szárazföldi kereskedelem, megrendelésre egzotikus cikkek is). Fighter/rogue, 28 éves.

Dul Montar – középtermetű, izmos férfi, Ghamoronn ikertestvére. Szakáll helyett bajuszt hord, amit simogat, ha valamin töpreng és rágcsál, ha ideges. Felesége és négy gyermeke van, a cégben ő felel a könyvelésért. Fighter/rogue, 28 éves.

Phata Montar – Magas, erős testalkatú, nagyhangú ember nő. Férje, Pattol Ziran ékszerész, közös üzletük van Mélykikötőben, ahol három lányukkal élnek. Legidősebb lányuk, Valtina (17 éves) már sorcerer-képzésre jár az erődbe. Korán őszült (“három lányom van, ember!”), de egyébként ma is olyan fiatalos, mint húsz éve. Rogue/expert, 39 éves.

Avruzan Montar – Nagydarab, izmos ember férfi. Hosszú, a tarkóján copfba összefogott haja sötét-barna, a szakálla viszont vöröses. Általában csendes és halk szavú, de ha kiereszti a hangját, még a városban is hallják. Tengerész, a kereskedőcég egyik hajójának kapitánya. Imádja a nőket és a gyerekeket, a rossz nyelvek szerint minden kikötőben van szeretője. Ha nagyritkán visszatér az erődbe, mindig hoz egy ládányi ajándékot a kicsiknek. Fighter/rogue, 33 éves.

Nilunnath Montar – középmagas, vékony termetű sylph nő. Hosszú szőke haja vége világoskékben játszik, ahogy a szája és a körmei is. Soha nem tudott nyugton maradni, korán el is hagyta az erődöt, elment világot látni. Állítólag pap lett, de évek óta nincs róla hír. 27 éves.

Eiki Montar – az átlagnál magasabb, izmos félelf férfi. Teljesen szőrtelen, állítólag soha nem is nőtt rajta egyetlen szőrszál sem. Viszont tele van tetoválással, amelyek közül jó néhány mágikus. Megszokott ruhadarabja egy kék sárkánypikkelyekből készült elemekkel (vállvért, combvért, stb.) kiegészített kék, pikkelymintás mithril breastplate, amihez hozzáillő, sárkányfejet formázó sisak is tartozik. Fő fegyvere egy díszes, mágikus kétkezes bot. Rendszerint a világban csavarog, évente-kétévente beesik pár hónapra, ilyenkor Mongúzzal órákon keresztül küzdenek a gyakorlóudvaron. Harcos, 31 éves.

Kellon Montar – alacsony, sötétbarna bőrű, borzas fekete hajú fickó. Meglepően kék szeme és ritkásan, csomókban növő szakálla van. Majomszerű ügyességgel mászik, félelmetesen jó minden dobófegyverrel, a tőrtől a lándzsáig. A gróftól évekig tanult egy fura csattogó nyelvet, azután felkerekedett, hogy megkeresse a családja többi részét. Avruzannal utazott sokáig délre, azután kiszállt és beleveszett az erdőbe. Ember, ranger, ha él még, 31 éves.

Stet Montar – átlagos termetű, rendkívül izmos ember férfi. Állandóan fejpántot visel, noha barna haját tüskésre visszavágja. Mosolygós, vidám fickó, aki azonban rettentően tud összpontosítani, ha éppen készít valamit. Márpedig ez gyakran előfordul, tekintve, hogy üres perceiben vagy rajzol, vagy farigcsál. Gilzanuranban dolgozik (nagy tengeri kereskedelmi- és hadikikötő kb. egy heti járásra keletre, híres a hajóépítő műhelyeiről) hajótervezőként és hajóácsként. Felesége és három gyereke van. Expert, 34 éves.

a gyerekek (egy része)

Clara Ziran – Phata legkisebb lánya, Valtina húga, 13 éves. Vékony, csendes, halkszavú lányka. Sorcerer lesz ő is, ha felnő. Most kezd mutatkozni a tehetsége, de megijedt tőle (nem kevéssé Lini hatására) és nem beszél róla.

Lini Ziran – Phata középső lánya, Valtina húga, 15 éves. Karcsú, magas lány, a három közül a legszebb. Mágikus tehetsége nincs, más képzés nem érdekelte, abba is hagyta a tanulást. Most férjfogásra készül, állandóan a tervezett esküvőjét mesélgeti Clarának, vagy a varázslókról mesél rémtörténeteket. Valtinát titokban irigyli, de ezt semmi pénzért nem ismerné el.

Chaid Montar – Zinnia fia, 10 éves. Bőre több árnyalattal sötétebb anyjáénál, vörösesszőke haját rövidre vágva hordja, narancsszínű szemeiben mintha apró lángocskák táncolnának. Korához képest túl komoly, a fizikai edzéseken ugyanolyan teljes erőbedobással vesz részt, mint az elméleti oktatásokon – nem próbál lazítani vagy lógni. Megfigyelőképessége is fejlettebb kortársainál, de nemigen beszél arról, amit észrevett. Ennek megfelelően sokat várnak tőle. Tazel és Indranna megegyeznek abban, hogy erős mágikus képességei vannak, de még nem egyértelmű, hogy sorcerer vagy varázsló lesz belőle.

A Montar család

Montar Chronicles piktordemon piktordemon